TransFuture Festival op EnTranCe in Groningen

GRONINGEN

Op EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe, wordt donderdag 22 en vrijdag 23 juni de derde editie van het TransFuture Festival gehouden. Dit is festival rondom nieuwe energie en innovatie.

Het TransFuture Festival heeft donderdag het karakter van een business-to-business event, waarbij kennis delen, netwerken en bijpraten in een goeie festival-sfeer centraal staat.

Groningen Energieneutraal 2035

De gemeente Groningen presenteert dan de resultaten van het eerste jaar van de routekaart Groningen Energieneutraal 2035. Een jaar geleden spraken 21 grote energieverbruikers uit de stad af om samen te werken aan deze duurzaamheidsambitie. Donderdag sluiten achttien nieuwe partner,s waaronder de vier bedrijvenverenigingen, Pathé, SKSG Kinderopvang en Solidus Solutions, zich aan bij het platform.

Energy Challenges

Vrijdag 23 juni vormt het festival het decor voor de finale van de Energy Challenges. Daarin zijn jongeren van basis- en voortgezet onderwijs uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en in hun omgeving. De beste ideeën worden gepresenteerd en de winnende campagnes bekendgemaakt. Meer informatie: www.en-tran-ce.org

Auteur

Marc Jansen