Lustrumeditie Korreweg Klassiek op Bernoulliplein

GRONINGEN

Het Bernoulliplein in Groningen is vrijdag 30 juni toneel van de vijfde editie van Korreweg Klassiek, het gratis openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest (NNO).

Het NNO brengt een gevarieerd programma; van Tsjaikovski via Gershwin naar de popklassieker 'Wonderwall' van Oasis. Jazzzangeres Fay Claassen zorgt voor de nodige jazzy tonen. De presentatie is in handen van Eric Corton. Het hoofdprogramma begint om 20.15 uur. Om 19.00 uur begint een programma, verzorgd door diverse amateurgezelschappen van VRIJDAG. Overdag worden het podium en het plein gebruikt voor een educatief programma voor basisscholen uit de wijk.

Korreweg Klassiek

Korreweg Klassiek is ontstaan uit een idee van wijkbewoners. Op de wijkstemdag op 1 juni 2013 werd massaal op Korreweg Klassiek gestemd en werden middelen ter beschikking gesteld om de eerste editie te realiseren. Het evenement, eerst bestemd voor de bewoners van de Korrewegwijk, trekt inmiddels uit de hele stad en omgeving bezoekers. Onder het motto; ‘Van jong tot “Olle Grieze", werkend of student: muziek is een bindend element’.

Auteur

Marc Jansen