Recorddeelname voor Be Quick OPEN

GRONINGEN/ HAREN

Op Sportpark De Esserberg in Haren gaat maandag 26 juni de zevende editie van het tennistoernooi Be Quick OPEN van start. Dat doet het met het recordaantal van 120 deelnemers. Zij vormen samen zeventig dubbelcombinaties in de categorieën 3 tot en met 7.

Het eerste herenteam van de tennisafdeling van Be Quick 1887 - landelijk uitkomend in de hoofdklasse - introduceerde het Be Quick OPEN acht jaar geleden. Ondertussen is het toernooi, toegankelijk voor alle KNLTB-leden uit de hele regio, uitgegroeid tot een trekpleister voor zowel regionale topspelers als recreanten. Toernooileider Niels Spuij: "De inschrijving van de zevende editie is strikt genomen voortijdig overtekend. We zijn ergens overvallen door het succes, maar willen niemand teleurstellen. We gaan alle wedstrijden strak plannen in onze toernooiweek. Een hele uitdaging, we maken ons op voor een overvol en attractief programma.”

Jan Siemerink

In het finaleweekend (1 en 2 juli) maakt voormalig toptennisser en oud-Davis Cup-coach Jan Siemerink zijn opwachting op het Be Quick OPEN. Hij speelt tegen toernooideelnemers en sluit zaterdag tegen 18.00 af met een dubbel met hoog op de huidige Nederlandse ranglijst genoteerde regionale spelers, niveau 1 en 2. Dit zijn Job van Eijk (nummer 61), Daniëlle Koetje (nummer 45) en Celine Koets (nummer 49). Zondag 2 juli vinden vanaf 09.00 de finales plaats.

Auteur

Marc Jansen