Rumbling Earth Festival in Groningen

GRONINGEN

De Groninger binnenstad is vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli toneel van het Rumbling Earth Festival. Dit is een gratis muziekfestival voor beginnende muzikanten uit Groningen en omgeving. Beginnend talent krijgt daarbij een podium op straat. Zonder vergunning.

Het festival wordt vrijdag 30 juni afgetrapt in Theater de Machinefabriek. Op het programma (17.00 - 22.00 uur) staan talks door onder anderen muziekjournalist Peter van der Heide, een expositie van het Poparchief Groningen, een korte film met livemuziek van Kintetophone, een popbingo en optredens van onder meer de nieuwe stadsmuzikant Joost Dijkema.

Akoestisch of licht versterkt

Voor zaterdag 1 juli staan tussen 12.00 en 18.00 uur 25 akoestische of licht versterkte optredens geprogrammeerd. Acts als Ten Years Today, Mc Scallywag, The Shitfaced Mermaids, My Dearest Dear, Kira en Lou Leeuw treden op straat op. Op de Vismarkt bijvoorbeeld, of in de Poelestraat of de Herestraat. De Groningse Spokerijders brengen hun muzikale woordkunsten ten gehore. Ook is een open podium gepland. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.rumblingearth.nl.

Afterparty

Het festival wordt afgesloten met een afterparty in Nachtcafé Warhol met optredens van De Kat, A Fugitive en G Voz. Aanvang: 21.00 uur.

Auteur

Marc Jansen