Pop-up expositie Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen

GRONINGEN

De Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen houdt vrijdagmiddag 23 juni open huis. Deze pop-up expositie toont de eindresultaten van de projectweek 'In het hart van de Renaissance'.

De studenten van de Klassieke Academie kregen vier dagen lang masterclasses van Ilse Nass en Ulrich Suberg, ex-studenten van The Florence Academy of Art. Deze masterclasses zijn gebaseerd op de klassieke teken- en schildertraditie zoals die gedoceerd wordt op The Florence Academy of Art. De resultaten van deze lessen worden tentoongesteld in de pop-up expositie bij de Klassieke Academie in de Paradijsvogelstraat.

Ulrich Suberg

Ulrich Suberg vertrok na twee jaar Klassieke Academie in Groningen naar Florence, waar hij de volle vier jaar studeerde. Hij legt de nadruk op klassiek modeltekenen en -schilderen als het belangrijkste aspect van de technische vaardigheden in de kunst.

Ilse Nass

Ilse Nass heeft aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Lukas in Brussel haar master opleiding Fotografie gehaald. Vervolgens studeerde ze drie jaar aan de Klassieke Academie in Groningen, waarna ze naar Florence vertrok om haar droom waar te maken. In haar portretten zoekt ze naar de innerlijke belevingswereld van de geportretteerde.   Het open huis begint om 15.00 uur.

Auteur

Marc Jansen