'Tour de Frise' met Bert Wagendorp in Groningen

GRONINGEN

'Tour de Frise'. Dit is de titel van een sportliteraire avond op vrijdag 30 juni - daags voor de start van de Tour de France - in het pand van FFJ Bernlef, de vereniging voor Friese jongeren, in Groningen. 

Op het programma van deze door Utjouwerij Regaad georganiseerde avond staan anekdoten, columns, gedichten, interviews, filmbeelden en een sportquiz. Met Bert Wagendorp, Joop Atsma, Jaap Krol, Geart Tigchelaar, Martsje de Jong en oud-wielerprof Eddy Schurer.

Friese vertaling 'Ventoux'

Bij deze gelegenheid wordt ook de Friese vertaling van Wagendorps bestseller ‘Ventoux’ gepresenteerd. Martsje de Jong uit Beetgum vertaalde het boek in het Fries. Utjouwerij Regaad geeft het boek uit. Bert Wagendorp is schrijver en columnist/ journalist voor de Volkskrant. Van zijn boek ‘Ventoux’ (2013) gingen meer dan 200.000 exemplaren over de toonbank. Het boek is al in meerdere talen vertaald, en werd in 2015 verfilmd. Bert Wagendorp woonde (als student) tien jaar in Groningen en zette er zijn eerste literaire stappen. De Tour de Frise begint om 20.30 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen