NK Tiebreak bij TV De Marsch in Paterswolde

GRONINGEN

Tennisvereniging De Marsch uit Paterswolde organiseert het eerste NK Tiebreak (voor dubbels). Dit Nederlands kampioenschap vindt als side event van het Yspeert Eelder Open, dat wordt van 20 tot en met 27 augustus wordt gehouden. Het NK Tiebreak vindt zaterdag 26 augustus plaats.

De tiebreak is in 1976 bedacht om de lengte van tenniswedstrijden te beperken. De tiebreak treedt in werking bij 6–6 in games. Wie in de tiebreak als eerste 7 punten wint - met minimaal 2 punten verschil - wint de tiebreak.

Supertiebreak

Op het NK Tiebreak worden supertiebreaks gespeeld. Dit zijn tiebreaks tot minstens 10 punten. Daarbij wordt het best-of-five-principe gehanteerd. Dit betekent dat de spelers die als eerste drie supertiebreaks winnen, de wedstrijd winnen.

Twaalf duo's

Deelname staat open voor tennissers met speelsterkte 3, 2 en 1 (in het dubbelspel). Zij kunnen zich inschrijven via toernooi.nl. De sterkste tien duo’s worden aangevuld met twee wildcards. Aldus zullen twaalf duo's strijden om het nationale kampioenschap tiebreak.

Richard Krajicek

Het winnende dubbel krijgt een wisseltrofee, die vroeger werd gebruikt voor het NK tennis in het enkelspel. Op deze trofee prijkt dan ook onder meer de naam van Richard Krajicek, Nederlands beste tennisser ooit.

Yspeert Eelder Open

Het Yspeert Eelder Open is een dubbeltoernooi voor tennissers met speelsterkte 4 tot en met 8. Het toernooi heeft steevast ongeveer driehonderd deelnemers.

Auteur

Marc Jansen