Life is a Beach: feest op stadsstrand Groningen

GRONINGEN

Op het stadsstrand van Groningen wordt zondag 2 juli het strandfeest Life is a Beach gehouden. Corona en DOT presenteren vanaf 12.00 uur een ijzersterke dj-line-up.

Het strandfeest wordt geopend door Felix Pot, in de dancewereld beter bekend als Sir Felix. Het toonaangevende weblog Dancing Astronout riep zijn track 'Hope' twee jaar geleden uit tot één van de tien meest gewaardeerde tracks van het Belgische dancefestival Tomorrowland. Zijn single 'Safari' is op Spotify meer dan 5 miljoen keer beluisterd.

Line-up

Verder bestaat de line-up uit De Hofnar, Kav Verhouzer, Sebastian Davidson en ROOG. De Hofnar (Jeroen Maas) debuteerde in 2013 met de track 'Oxas', gevolgd door het mini-album 'Zonnestraal'. Ondertussen maakte hij remixen van actuele hits van Macklemore & Ryan Lewis ('Same Love') en John Legend ('All Of Me'). In 2014 maakte hij, samen met Sam Feldt en Henk Westbroek, het nummer 'Zolang Ik Jou Heb'. Kasper Vrielink maakt al een flink aantal jaren eigen tracks en remixen onder de naam Kav Verhouzer. Eén van die nummers wordt in 2014 nadrukkelijk opgepakt: 'Voetjes Van De Vloer'. Het nummer, waarop zangeres Sophie Driebeek te horen is, is één van de zomershits van 2014. Daarna produceerde hij met onder anderen Sam Feldt de hit 'Hot Skin'. Sebastian Davidson was jarenlang een eenzame ambassadeur van de deep en downtempo beachhouse, de stroming die het beste tot z’n recht komt op een party-eiland als Ibiza. Inmiddels is hij een vaste waarde binnen de (inter)nationale dancescene en vaste producer voor het platenlabel van Armin van Buuren, Armada Music. Ook staat Davidson al twee jaar op high rotation op het belangrijkste digitale radiostation van Amerika, Sirius XM. ROOG staat al meer dan twintig jaar aan de top van de dance-industrie. Hij is goed voor gemiddeld 225 optredens per jaar in binnen- en buitenland. Hij werd dan ook drie jaar achter elkaar uitgeroepen tot beste Nederlandse house-dj en werd tot populairste club-dj uitgeroepen door de Nieuwe Revu. Verder maakt Roog deel uit van twee invloedrijke house duo’s: Hardsoul en HouseQuake. Life is a Beach duurt tot 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij DOT en via facebook.com/dotgroningen.

Auteur

Marc Jansen