Midzomerviering op 'tempelplein' in Groningen

GRONINGEN

Het Platform Religie en Levensbeschouwing heeft voor zondag 2 juli een midzomerviering in Groningen georganiseerd. Deze viering vindt plaats op het plein achter Synagoge Groningen. Dit plein wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot 'tempelplein'.

Het Platform Religie en Levensbeschouwing hield tot een paar jaar geleden jaarlijks een open huis. Dit gaf Stadjers en andere belangstellenden de kans eens binnen te kijken in ‘heilige huisjes’ en in gesprek te gaan, mee te doen met meditatie of andere activiteiten of een dienst bij te wonen. Dit jaar heeft het platform gekozen voor een open huis op één centrale plek: in de synagoge en op het plein achter de synagoge. Bezoekers kunnen er zondag 2 juli in gesprek gaan met mensen van verschillende levensbeschouwingen en religies. De verschillende religies en levensbeschouwingen en samenwerkingspartners hebben er elk een eigen tafel.

Workshops en kinderactiviteiten

In de synagoge en in het bijbehorende Rabbinaatshuis zijn workshops en forum-gesprekken, onder meer over goed doen en over het vasten in verschillende religies. Tegelijkertijd is de synagoge gewoon te bezichtigen, op eigen gelegenheid of met korte rondleiding. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals Hebreeuws schrijven, verkleden en laten schminken voor het Poerimfeest.

De midzomerviering duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen