Gaslicht.com TAM Open NRT 2017 op Sportcentrum ACLO

GRONINGEN

Sportcentrum ACLO in Groningen is van zondag 2 tot en met zondag 9 juli toneel van het Gaslicht.com TAM Open NRT 2017. Dit een door de KNLTB goedgekeurd Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) - dames * en heren ** - georganiseerd door Tennisclub Albertus Magnus (TAM).

Het Gaslicht.com TAM Open NRT, het paradepaartje van TAM, staat al sinds 1998 op de agenda. Deelnemers kunnen punten verdienen voor de Nederlandse ranglijst. TAM-lid Job van Eijk, nummer 61 op de nationale ranking, won vorig jaar. Hij speelt in het weekend van 1 en 2 juli een demonstratie-dubbelpartij met Jan Siemerink, een van Nederlands beste tennissers ooit, en zijn TAM-teamgenoten Daniëlle Koetje (nummer 45 van Nederland) en Celine Koets (nummer 49 van Nederland) op het Be Quick OPEN op Sportpark De Esserberg in Haren. Behalve nationale toppers komen studenten uit heel Nederland naar Groningen. Om te komen kamperen, een potje te tennissen en 'vette feestjes' mee te pakken. Er wordt ook gespeeld in de categorieën 3 tot en met 8; in de spelsoorten damesenkel, herenenkel, damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel.

TAM 1 in de top

Overigens heeft het eerste team van TAM, TC BOO (there can be only one), zijn beste prestatie ooit geleverd. TAM promoveerde in 2010 naar de eerste klasse gemengd (zondag). Een primeur in de geschiedenis van het Nederlandse tennis: nooit eerder haalde een studententeam een dergelijk hoog niveau. Waar TAM er toen niet in slaagde zich op het niveau van de eerste klasse gemengd te handhaven, lukte dat na een nieuwe promotie in 2014 wél. En dit jaar eindigde TC BOO zelfs als tweede in de competitie. Waarmee het aantoonde mee te kunnen doen in de top.

Auteur

Marc Jansen