Vierde editie Kardingerun voor Bikkels in Groningen

GRONINGEN

Natuurgebied Kardinge vormt komend weekend het decor voor de vierde editie van de KardingeRun. Deze obstacle- / mudrace staat zowel zaterdag 1 als zondag 2 juli geprogrammeerd. Dit om de doorstroming in het parcours te verbeteren en de wachttijden bij de obstakels te verminderen.

De organisatie van KardingeRun, die van start gaat in Sportcentrum Kardinge, heeft routes van 5 en 8 kilometer uitgezet. Sportievelingen die 16 kilometer willen lopen, lopen twee keer het 8-kilometerparcours.

Hindernissen en obstakels

Deelnemers stuiten onderweg op hindernissen met water en modder, en op andere obstakels. Hierbij worden natuurlijke hindernissen/ obstakels afgewisseld met door bedrijven uit de survival-wereld, bouwbedrijven en de brandweer gerealiseerde hindernissen. Ook de Kardingerbult is onderdeel van het parcours. De routes en de obstakels zijn uitgestippeld in overleg met Natuurmonumenten. Zij is behalve beheerder van het gebied het aan het evenement gekoppelde goede doel.

Ouder-kindloop

Voor kinderen vanaf 8 jaar staat een ouder-kindloop over 5 kilometer geprogrammeerd. Tijdens dit onderdeel kunnen jonge bikkeltjes samen met een volwassene over stoere hindernissen klimmen en lekker door de modder rennen. De ouder-kindloop is beide dagen het laatste onderdeel van de KardingeRun. De kinderen krijgen daarmee vrij baan op het parcours.

Veiligheid

De KardingeRun draait om doorzettings-, improvisatie- en uithoudingsvermogen, fysieke en mentale hardheid en een goede samenwerking. Om de veiligheid van de deelnemers te kunnen waarborgen, wordt gebruik gemaakt van een groot aantal vrijwilligers, waaronder studenten Sport en Bewegen van het Alfa-college. Deze studenten houden toezicht bij de obstakels. Ook de inzet van professionele waterhulpverlening en een mobiele EHBO-eenheid dragen bij uit de veiligheid. Meer informatie/ aanmelding: www.kardingerun.nl

Auteur

Marc Jansen