Modestudenten Alfa-college showen eindcollectie in voormalige Suikerfabriek

GRONINGEN

In de voormalige Suikerfabriek in Groningen wordt donderdag 29 juni een modeshow gehouden. Hierin wordt de eindcollectie gepresenteerd van de opleiding Mode en Maatkleding van het Alfa-college.

Thema van de modeshow is: ‘Sugercoated’. Een verwijzing naar de locatie van de modeshow. “De kledingindustrie is omgeven door een suikerlaag”, zegt Tamara Ottens, docent Mode en Maatkleding.

Fair fashion

“De industrie wordt mooier voorgesteld dan dat het is. We dragen de kleding, maar vergeten het verhaal erachter. Veel kleding wordt gemaakt onder slechte omstandigheden en ook het ambacht verliezen we uit het oog. Bij onze modeshow zijn ‘fair fashion’ en het ambacht juist belangrijk. Alle kledingstukken zijn het product van de studenten; van ontwerp tot vervaardiging. Alles is handwerk en maatwerk. Net zoals een kleermaker werkt. Met onze modeshow willen we laten zien dat er in Groningen een jonge, creatieve kledingindustrie is met goede ontwerpers.”

Eindproduct van drie jaar opleiding

Het evenement is het resultaat van drie jaar opleiding. Student Jochem Schuitema: “We begonnen in het eerste jaar met een A-lijn, in het tweede jaar volgde een minicollectie en nu presenteren we een heuse eigen collectie. Iedere student heeft vier tot zes sets kleding ontworpen, aangepast op een eigen model. Studenten laten ook echt hun eigen stijl zien. Dit betekent dat de totale collectie heel gevarieerd is: van een zeer luxe tot een duurzame insteek.” De modeshow is van begin tot eind opgezet door studenten. De modeshow begint om 19.30 uur. Kaarten (à 10 euro) zijn verkrijgbaar via www.sugar-coated.nl

Auteur

Marc Jansen