Update | Menzis Tenniskids@school-afsluiting van Grote Markt naar Stadjershal

GRONINGEN

In de Stadjershal in Groningen wordt vrijdag 30 juni het Menzis Tenniskids@school-traject in Groningen afgesloten. Bij deze gelegenheid gaan vijfhonderd kinderen tennissen met Jacco Eltingh, halverwege de jaren negentig de beste dubbelaar ter wereld.

De afsluiting zou eigenlijk op de Grote Markt plaatsvinden. Vanwege de weersverwachtingen is echter besloten om de Menzis Tenniskids@school-afsluiting te verplaatsen naar de Stadjershal. Dit om de veiligheid op de tennisbanen te waarborgen. Het programma blijft ongewijzigd.
Met Tenniskids@school maken kinderen kennis met het Tenniskids, het tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar van de KNLTB. Doel is kinderen enthousiast te maken voor tennis zodat zij doorstromen naar het Tenniskids-programma op de vereniging en zo structureel gaan bewegen. In het Menzis Tenniskids@school-traject in Groningen hebben trainers van verenigingen in Groningen tennislessen verzorgd. Hierbij zijn ruim zeshonder kinderen aan het tennissen geslagen. In dit project werkten Bslim Groningen, de KNLTB en jeugdpartner Menzis samen.

Programma

De deelnemende scholen sluiten het Menzis Tenniskids@school-traject vrijdag 30 juni af met tennisactiviteiten in de Stadjershal. Jacco Eltingh en sportwethouder tekenen om 09.10 uur voor de opening. Na een gezamenlijke warming-up zijn er vanaf 09.30 uur tennisactiviteiten voor leerlingen van de Anne Frankschool, De Kleine Wereld, De Wijert en OBS Karrepad. Om 10.40 uur volgt een tweede groep, van de scholen De Heerdstee, OBS de Beijumkorf en OBS de Sterrensteen.

Voor alle kinderen

In de middag (14.00 – 16.00 uur) is er een programma met tennisspellen voor alle kinderen. Kinderen hoeven geen tenniservaring te hebben om deel te nemen. Deelname is gratis.

Auteur

Marc Jansen