A-Way Theatre met 'Slaughterhouse-Five' in Usva

GRONINGEN

A-Way Theatre staat zowel donderdag 6 als vrijdag 7 met het stuk 'Slaughterhouse-Five' in cultureel studentencentrum Usva in Groningen.

'Slaughterhouse-Five' is een boek uit 1969 van Kurt Vonnegut (1922 – 2007). De auteur benadert in het boek op een unieke wijze de absurditeiten van oorlog. In een oorlog wordt immers gevochten door mensen, ieder met zijn eigen gedachten en emoties. Herinneringen aan de oorlog zijn blijvend in het geheugen gegrift en steeds weer is er die realisatie dat je vrijheid niet voor lief moet en kunt nemen. Het boek werd in 1972 verfilmd en is nu door de leden van A-Way Theatre herschreven als theaterstuk. De regie is in handen van Hesterliena Wolthuis. Beide voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Kaarten (à 9 euro; studenten 7 euro) zijn verkrijgbaar via www.usva.nl.

Auteur

Marc Jansen