Verkiezing nieuwe Kinderdichter van Groningen

GRONINGEN

In het VRIJDAGtheater in Groningen wordt vrijdag 7 juli de nieuwe Kinderdichter van Groningen verkozen.

De Kinderdichter is een dichter tussen de 10 en 10 jaar die in Groningen de poëzie voor en door kinderen representeert. Hij of zij schrijft iedere drie maanden een gedicht ter publicatie en treedt een aantal keer op tijdens bijzondere gebeurtenissen in de stad.

Zestien finalisten

Zestien jonge dichters van basisscholen uit de stad maken uit wie de nieuwe Kinderdichter wordt. Hun voordrachten worden beoordeeld door een jury, bestaande uit stadsdichter Lilian Zielstra, directeur Gijs Lensink van RTV Noord, Daphne de Bruijn van het Groninger Forum én Emma Bos, de huidige Kinderdichter van Groningen. De winnaar mag zich één jaar Kinderdichter van Groningen noemen.

Workshops

In het voortraject van de verkiezing van de Kinderdichter van Groningen hebben professionele dichters poëzieworkshops gegeven op basisscholen. De leerlingen die deze workshop gevolgd hebben stuurden vervolgens maximaal drie zelfgeschreven gedichten in voor de verkiezing. Uit de ruim tweehonderd inzendingen zijn de zestien finalisten gekozen.

Finaleavond

De finaleavond wordt gepresenteerd door dichteres Renée Luth. Tussen de voordrachten door speelt singer-songwriter Edo de Vlieger poëtische Nederlandstalige liedjes. De finaleavond begint om 19.30 uur. Entree: €1. Reserveren voor donderdag 6 juli via kinderdichter@poeziepaleis.nl

Auteur

Marc Jansen