Amerikaanse films 'Don't Breathe' en 'Get Out' in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen worden zaterdag 8 en maandag 10 juli de Amerikaanse horrorthriller 'Don't Breathe' en de eveneens Amerikaanse thriller 'Get Out' vertoond.

Don't Breathe

De horrorthriller 'Don't Breathe' van Fede Alvarez gaat over drie 'ondernemende' vrienden die een uitweg zoeken uit de armoede die hun leven beheerst. Ze denken een flinke buit te kunnen bemachtigen bij een eenzame, blinde oorlogsveteraan in een uitgestorven buitenwijk van Detroit. Bij het ogenschijnlijk gammele huis lijkt het erop dat alleen de hond een succesvol resultaat in de weg staat. De bewoner (Stephen Lang) is echter meer capabel dan ze denken en het huis kent verraderlijke hoeken en gaten.
Lees verder na het filmpje.
https://youtu.be/VsriQnhdFyo

Get Out

De door Jordan Peele geregisseerde thriller 'Get Out' gaat over de jonge Afro-Amerikaanse fotograaf Chris. Hij reist met zijn blanke vriendin Rose naar het landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean. Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een donkere vriend heeft. Het is weliswaar merkwaardig gedrag, maar niets om je zorgen over te maken. Toch stapelen de vreemde reacties en gebeurtenissen zich op en Chris krijgt in de gaten dat er iets niet helemaal pluis is.
Lees verder na het filmpje.
https://youtu.be/sRfnevzM9kQ De vertoning van 'Don't Breathe' begint zowel zaterdag als maandag om 20.00 uur. 'Get Out' begint beide keren om 22.00 uur. Entree: 5 euro per film.

Auteur

Marc Jansen