Geweldadige woninginbraak Peize eindigt in achtervolging

PEIZE/ASSEN

De politie heeft zaterdagochtend rond 04:20 uur in Assen een 38-jarige en een 40-jarige man beiden uit Groningen aangehouden voor een woninginbraak met geweld in Peize.

In de boeien Rond vier uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er een inbraak had plaatsgevonden in een woning aan de Stelmaker in Peize. De inbrekers zouden zijn overlopen door de bewoners. De inbrekers zijn na duw-en trekwerk de woning uit gevlucht. Meerdere agenten werden naar Peize gestuurd om uit te kijken naar de inbrekers. Op weg naar de woning zagen agenten een auto rijden. De bestuurder reed met hoge snelheid in de richting van de rijksweg A28. Via de snelweg reed de auto naar Assen en reed Assen in. Op de Walakker verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam de auto tot stilstand. Waarschuwingsschot De personen in de auto vluchten uit het voertuig waarop een van de agenten een waarschuwingsschot heeft gelost. Met meerdere agenten werd in de directe omgeving gezocht en konden twee mannen worden aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten voor nader onderzoek. Van het geven van een waarschuwingsschot is een geweldsrapportage opgemaakt.

Auteur

Jessica Koning