Matthew and the Atlas naar Lutherse kerk in Groningen

GRONINGEN

De ‘A Stripped Back Tour’ voert Matthew and the Atlas donderdag 28 september naar de Lutherse kerk in Groningen.

Matthew and the Atlas is het geesteskind van singer-songwriter Matthew Hegarty. Deze multi-instrumentalist maakt klassieke folk roots. Zijn teksten zijn een zuivere expressie van alledaagse emoties.

Communion

Matthew and the Atlas was de eerste artiest die werd getekend op het onafhankelijke label Communion, het label van onder andere Bear’s Den. Sterker nog, Matthew’s muziek was de reden om het label op te richten. De band releaste de EP's ‘To The North’ en ‘Kingdom of Your Own’ alvorens in 2014 het debuutalbum ‘Other Rivers’ uit te brengen. Op dit album verrijkte Hegarty zijn folk met synths en elektronica. Met het tweede album ‘Temple’ neemt hij een stap terug en laat hij naakte emotie en melancholie samenkomen tot een dromerig geheel. Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 12 euro. Meer informatie/ kaartverkoop: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen