Ranomi Kromowidjojo ambassadeur Groningen Swim Challenge

GRONINGEN

Meervoudig Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Groningen Swim Challenge. Eerder werd al bekend dat Arjen Robben, net als vorig jaar, ambassadeur zal zijn van het zwemevenement.

De nu 26-jarige Ranomi Kromowidjojo groeide op in Sauwerd, op steenworp afstand van het Reitdiep. Ze is meervoudig Nederlands, Europees én wereldkampioen, en behaalde daarnaast drie gouden plakken op de Olympische Spelen. Kromowidjojo gaat zich als ambassadeur van de Groningen Swim Challenge inzetten voor de City Swim en Kids Swim. “Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om ambassadeur te zijn van dit hartverwarmende evenement", zegt ze hierover. "De combinatie zwemsport en goed doel klinkt mij als muziek in de oren, waarbij het mooi en tevens belangrijk is dat de Kids Swim voor het eerst georganiseerd wordt. Kinderen groeien tegenwoordig op met iPads, mobiele telefoons en andere gadgets. Daarom is het van essentieel belang dat we het sporten als volwassenen blijven stimuleren.”

Inschrijven

Bij de Groningen Swim Challenge gaan de deelnemers bij Zoutkamp het water in, om er 35 kilometer later in de Oosterhaven in Groningen weer uit te komen. De Swim Challenge is met twintig teams tot de nok toe gevuld. Voor de Kids Swim - over 250 tot 750 meter - zijn nog genoeg plekken te verdelen. Inschrijven voor de City Swim - over 1500 meter - is ook nog mogelijk. Dat kan via www.groningenswimchallenge.nl/inschrijven.

Auteur

Marc Jansen