Dutch Street Cup op Grote Markt in Groningen

GRONINGEN

Op de Grote Markt in Groningen wordt vrijdag 7 juli gestreden om de Dutch Street Cup.

De Dutch Street Cup is een landelijke straatvoetbalcompetitie voor mensen uit de maatschappelijke opvang. Groningen neemt met twee teams deel aan de Dutch Street Cup. Deze teams trainen wekelijks bij voetbalvereniging VVK. Dit onder begeleiding van een maatschappelijk sportprofessional. Behalve straatvoetbal staan allerhande andere activiteiten geprogrammeerd. Verschillende partijen hebben hierbij prijzen beschikbaar gesteld: Donar stelt bijvoorbeeld twee toegangskaartjes voor een wedstrijd in het seizoen 2017-2018 beschikbaar.

Wedstrijden

De eerste wedstrijd wordt om 11.00 uur afgetrapt. De officiële opening, door wethouder Paul de Rook, volgt om 13.00 uur. Het Groninger Tweede Kamerlid Antje Diertens reikt om 16.00 uur de prijzen uit. De organisatie is in handen van STOOT, Stichting van de Straat en Stichting Life Goals.

Auteur

Marc Jansen