Open dag opgeknapt ateliercomplex Y2 in Groningen

GRONINGEN

Ateliercomplex Y2 in Groningen houdt zaterdag 8 juli zijn jaarlijkse open dag. Alle ateliers rond de grote tentoonstellingsruimte aan de Oosterhamrikkade 2Y zijn dan van 14.00 tot 19.00 geopend voor publiek.

Momenteel werken de volgende kunstenaars in Y2: Turi Braaksma, Rik Hagt, Leslie Kamps, Anh Tam Le, Michel Maldonado, Kris Molema, Greg Que, Eric Setz en Laure Vreugdenhil. De open dag is meteen ook de laatste keer dat zij zich in deze samenstelling aan de buitenwereld presenteren. In de centrale ruimte is speciaal voor de open dag een tentoonstelling ingericht met onder andere een groot ruimtelijk werk dat eerder te zien was in Bart Art Box in Thesinge. Dit onderdeel is na de open dag nog enige tijd op afspraak (06 - 44 14 24 78) te zien.

Gevelschildering

Verder wordt om 15.00 uur een nieuwe gevelschildering van David Sciarone gepresenteerd. Na de grondige herindeling van de binnenkant van het gebouw en de aanpak van de binnenplaats, is de gevel een nieuw voorbeeld van hoe het pand in twee jaar tijd is opgeknapt. Dit opknappen gebeurt voornamelijk door de atelierhouders zelf; met weinig financiële middelen. Boor grote technische ingrepen heeft Y2 evenwel hulp ontvangen van CareX en de Groninger atelier-beheerorganisatie HaViK.

Auteur

Marc Jansen