Gratis rondleiding voor Museumkaarthouders in Internationaal Klompenmuseum

GRONINGEN

Het Internationaal Klompenmuseum in Eelde heeft voor de zondagen 9, 16, 23 en 30 juli gratis rondleidingen voor Museumkaarthouders geprogrammeerd.

Titel van de expositie van het Internationaal Klompenmuseum is dit jaar: 'KLOMPEN andere STIJL'. Dit vanwege het honderdjarig bestaan van kunstbeweging De Stijl. De collectie wordt getoond in een zaal waar kleurvlakken en lijnen de boventoon voeren. Bovendien zijn enkele bijzondere exemplaren aan de collectie toegevoegd; van Lu Dai uit Japan, Ganit Goldstein uit Israël en Aku Bäckström uit Finland. Verder hebben twee Nederlandse schoenontwerpers materiaal in bruikleen afgestaan, heeft het museum een paar klompen in bruikleen van Roderick Pieters uit Arnhem en van Marloes ten Bhömer uit Rotterdam. Naast deze prachtige klompen laat het museum  Nederlandse klompen en klompen uit de Franse collectie zoem in de expositie.

Internationaal Klompenmuseum

Het Internationaal Klompenmuseum startte in 1990 met de collectie van de laatste twee klompenmakers van Eelde, Eiso en Egbert Wietzes. De collectie bestaat inmiddels uit meer dan 2200 paar klompen en houten schoeisel uit meer dan veertig landen. De rondleidingen zijn om 14.30 en 15.30 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk. Bovendien krijgt elke bezoeker op vertoon van een Museumkaart een sleutelhanger met een klompje cadeau.

Auteur

Marc Jansen