‘Plantsoenloop by Night’ bij jubileumeditie Plantsoenloop

GRONINGEN

De inschrijving voor de zestigste editie van de Plantsoenloop is online van start gegaan. De jubileumeditie van het hardloopevenement in het Noorderplantsoen in Groningen is zaterdag 4 november. Met naast de reguliere lopen over 1, 2, 4 en 8 kilometer eenmalig een 'Plantsoenloop by Night'. Deze avondloop start om 19.30 uur. Hieraan kunnen maximaal vijfhonderd lopers meedoen.

Danielle Bekkering, als projectmanager verantwoordelijk voor de organisatie. “De Plantsoenloop is een begrip in Groningen en ver daarbuiten. Omdat er traditioneel veel scholen meedoen, hebben veel ‘Stadjers’ ooit zelf eens meegedaan", weet zij. "Het streven is van deze zestigste editie een evenement voor iedereen te maken. We bieden een speciaal jubileumshirt aan en naast de ‘gewone’ Plantsoenloop organiseren we een avondloop. Bij deze ‘Plantsoenloop by night’ staat de beleving centraal; er zal niet op tijd worden gelopen en iedere deelnemer krijgt een looplampje bij inschrijving. Daarnaast willen we proberen om zoveel mogelijk oud-winnaars van de Plantsoenloop op 4 november aanwezig te laten zijn.”

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is voor de komende drie jaar als goed doel aan de Plantsoenloop verbonden. Deelnemers kunnen iets doneren bij inschrijving. Verder worden EHBO-koffertjes en -pleisters verkocht voor het goede doel. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra's te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.

Auteur

Marc Jansen