Voorproefje voorstelling met 21 Syriërs in Ebbingekwartier

GRONINGEN

Loods13 uit Emmen geeft zaterdag 8 juli in het Ebbingekwartier (tegenover DOT) in Groningen een voorproefje van de voorstelling 'Thuis in Hoogeveen'. Daarmee gaat ook de kaartverkoop voor deze voorstelling, die van 15 tot en met 28 september speelt in De Studio in Groningen, van start.

'Thuis in Hoogeveen' (in Groningen) is een portret van 21 Syriërs die een thuis proberen te vinden. Het is een muzikale dinervoorstelling waarin wij elkaar beter leren kennen door samen aan tafel te gaan, gerechten te delen en verhalen te vertellen.

21 Syriërs

'Thuis in Hoogeveen'vertelt het verhaal van de reis van de Syriërs: middenin de nacht opstaan, je koffer pakken en stiekem afscheid nemen van je vrouw, van je kinderen. De deur stilletjes achter je dichttrekken en verdwijnen in de nacht. Een onmogelijke reis naar een onbekend land waar je een nieuw leven mag beginnen. Herinneringen aan de zee, de bergen, de woestijn, de mooie mensen; herinneringen vol trots en vol verdriet. Het nu, de ongemakken die het niet spreken van de taal of het niet kennen van de lokale gewoonten met zich meebrengen. En hoe leg je dan dat eerste contact met Nederlanders?

Voorproefje

'Thuis in Hoogeveen' is een co-productie van Loods13 en het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Het voorproefje van deze voorstelling begint zaterdag 8 juli om 14.00 uur. Met Syrische muziek en eten. Meer informatie: loods13.nl

Auteur

Marc Jansen