Britse singer-songwriter Nick Mulvey naar De Oosterpoort

Groningen

[caption id="attachment_72221" align="alignright" width="271"] Nick Mulvey. Foto: De Oosterpoort[/caption]

GRONINGEN - De Britse singer-songwriter Nick Mulvey geeft dinsdag 31 oktober een concert in De Oosterpoort in Groningen. Nick Mulvey verhuisde op 19-jarige leeftijd van Engeland naar Cuba om daar een muziekopleiding te volgen. Eenmaal terug in zijn thuisland studeerde hij Ethnomusicology aan de School of Oriental and African Studies in Londen. Voor hij in 2011 voor een solocarrière koost, speelde hij in de minimalistische jazzband The Portico Quartet. In 2014 bracht hij zijn eerste album als soloartiest uit. ‘First Mind’ werd direct genomineerd voor een Mercury Music Prize. Later dit jaar verschijnt zijn tweede album, waarvan de eerste single 'Unconditional’ al is verschenen. Aanvang: 20. 00 uur. Kaarten (à 19 euro) zijn verkrijgbaar via de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen