Tropical Summer Special top secret cinema Kino Klandestino

GRONINGEN

Op een geheime locatie in Groningen wordt zaterdag 15 juli de zevende editie gehouden van Kino Klandestino. Het gaat daarbij om een Tropical Summer Special.

Kino Klandestino opent deuren die normaal gesloten blijven en brengt filmliefhebbers op plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest of die ze dáchten te kennen. De film en de locatie hebben altijd een duidelijke connectie. Kino Klandestino toverde eerder al de volgende gebouwen om tot tijdelijke bioscopen: Oosterkerk Groningen, Theater de Machinefabriek, klimcentrum Bjoeks, Manege d'Oude Held, Gruno Asfalt Recycling en een leegstaand zwembad in Vinkhuizen.

Over een grens

Waar veel geheim gehouden wordt, wil de organiserende Kommissie Stiekem al wel kwijt dat ze voor de zevende Kino Klandestino over een grens gaat. Gewapend met een feel good-film, 'over winnaars en verliezers heel, heel erg ver hiervandaan'. Via hints kunnen bezoekers raden welke locatie er tot tijdelijke bioscoop wordt omgebouwd. Op de dag van het evenement, een paar uur voor aanvang, krijgen ze bericht over het definitieve adres. Kino Klandestiono begint om 21.15 uur. Kaarten à € 11 (online) of € 13 (aan de deur) zijn al verkrijgbaar. Meer informatie: www.kinoklandestino.nl

Auteur

Marc Jansen