Nieuwe bevestigingen voor TakeRoot in De Oosterpoort

GRONINGEN

Sam Outlaw, Andrew Combs, The Cactus Blossoms, Steve Gunn, Yola Carter zijn bevestigd voor TakeRoot. Dit is een muziekfestival voor roots, country, en americana dat zaterdag 4 november plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen.

Sam Outlaw noemt zijn muziek 'SoCal country' omdat zij doordrenkt is van het typische gevoel van Southern California. Zijn eerste plaat ‘Angeleno’ maakte hij onder productionele leiding van Ry Cooder. Dit jaar verscheen de goed ontvangen opvolger ‘Tenderheart’.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/y-U2WSUtR40 De in Texas geboren en tegenwoordig in Nashville wonende Andrew Combs zette in 2010 met ‘Tennessee Time’ meteen alle antennes op scherp bij liefhebbers van popmuziek met vleugjes roots, country en americana. Dit jaar verscheen het zeer goed ontvangen album ‘Canyons of My Mind’.
Lees verder na het filmpje.
https://youtu.be/pw3vwR_NbFw The Cactus Blossoms is een duo dat folk, country en gospel uit de gouden jaren van de rock-‘n-roll zingt. Het duo is ook te zien in de nieuwe afleveringen van ‘Twin Peaks’.
Lees verder na het filmpje.
https://youtu.be/NW_MEr02mJw Steve Gunn neemt zijn gehoor mee door onnoemelijk gevarieerde muzikale landschappen. Van de woestijnen in het Wilde Westen, via Portugese volksmuziek tot de punkkelders van New York.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/KrW2e_E4olA De wieg van Yola Carter stond in Bristol, in het zuidwesten van Engeland, maar de muziek waar zij zich mee verbonden voelt is die van de oevers van de Mississippi. Yola Carter zingt songs die zich een weg banen rechtstreeks naar het hart van de luisteraar.
Lees verder na het filmpje.
https://youtu.be/hg9ZoYAexAY

Eerdere bevestigingen

Eerder waren Jason Isbell and the 400 Unit, Chuck Prophet & The Mission Express, Hurray for the Riff Raff, The Barr Brothers, Jesse Dayton, Baptiste W. Hamon, Tift Merritt, John Murry, Levi Parham en The Como Mamas al bevestigd voor TakeRoot. In totaal zullen circa twintig acts spelen op het festival. Meer informatie: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen