Justin Nozuka naar Lutherse kerk in Groningen

GRONINGEN

De Japans-Amerikaanse singer-songwriter Justin Nozuka geeft zaterdag 30 september een concert in de Lutherse kerk in Groningen.

Justin Nozuka zag op 29 september 1988 het daglicht in New York, maar verhuisde al op jonge leeftijd met zijn moeder en zes broers en zussen naar Canada. Daar begon hij met het schrijven van muziek en leerde hij hoe hij zijn schrijfwerk kon ondersteunen met gitaarspel. Nozuka debuurde op 19-jarige leeftijd met het album ‘Holly’, opgedragen aan zijn moeder. Dit debuut leverde hem in 2008 de Juno Award voor ‘New Artist of the Year’ op. In 2010 verscheen Nozuka's tweede album ‘You I Wind Land and Sea’. Ondanks de positieve reviews en uitstekende tour die volgden, legde Nozuka het werk vervolgens vier jaar stil. Daarna volgde het, volgens hem, experimentele album ‘Ulysees’, waarop hij een totaal andere weg in sloeg. Deze zomer verschijnt een nieuw album. Aanvang: 20.30 uur. Tickets (à 15 euro)/ meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen