Drijfvuilactie in Jachthaven Reitdiep en Zuiderhaven

GRONINGEN

Wethouder Joost van Keulen van Stadsbeheer geeft zaterdag 15 juli om 10.30 uur in Jachthaven Reitdiep in Groningen het startsein voor een drijfvuilactie.

De drijfvuilactie,  een van de activiteiten van het gemeentelijke programma Groningen Schoon Dankzij Mij, vindt plaats in de Jachthaven Reitdiep, in de A en in de Zuiderhaven. Watersporters met kleine bootjes, kano’s en supplanken verzamelen zich hiervoor in de Jachthaven Reitdiep en ter hoogte van de Museumbrug. Ook mensen zonder boot kunnen meedoen aan deze actie. Zij verzamelen zich in de Jachthaven Reitdiep en aan de Reitemakersrijge. Op beide locaties begint de drijfvuilactie om 11.00 uur. Er wordt doorgewerkt tot ongeveer 14.30 uur.

Schippers New Nexus

De jonge schippers van het 100 % duurzame en zelfvoorzienende zeilschip New Nexus doen ook mee aan de drijfvuilactie. Zij sluiten zich aan bij de groep in de jachthaven van het Reitdiep. De schippers Tjerk Zweers en Niels Tammeling van de New Nexus doen mee omdat ze hun thuishaven schoon willen achterlaten, voordat ze met hun duurzame schip aan een reis van drie jaren over de wereldzeeën beginnen. Met hun zeiltocht vragen zij aandacht voor de plastic soep en vervuilde stranden.

Reitemakersrijge

Aan de Reitemakersrijge geeft kunstenaar Maria Koijck tijdens de actie een workshop boten maken van plastic. Deelname is gratis. Ook zijn er op deze plek kraampjes met informatie van het Noordelijk Scheepvaart Museum en Groningen Schoon Dankzij Mij.

Auteur

Marc Jansen