MuseumSessies in Museum De Buitenplaats in Eelde

EELDE

I Took Your Name bijt vandaag een serie MuseumSessies in Museum De Buitenplaats in Eelde af.

Vijf weken lang staat iedere vrijdagmiddag (15.30 - 16.15 uur) een optreden van een singer-songwriter geprogrammeerd. De concerten zijn gratis toegankelijk. Op de sessie van I Took You Name volgen optredens van Wessel Klooster (21 juli), Nathan Green (28 juli), Hannah Schoonbeek (4 augustus), Kris Vesseur (11 augustus) en Ellen ten Damme (24 augustus).

Tentoonstelling

Verder is tot en met 24 september de tentoonstelling ‘Michael Reynolds – an Englishman abroad’ te bezichtigen in Museum De Buitenplaats. Reynolds (1933 – 2008) verwierf bekendheid met zijn portretten, maar schilderde ook veel landschappen en stillevens. Hij won vele prijzen en kreeg talloze opdrachten. Vanaf 2000 woonde hij ‘s zomers in Groningen en trok hij in de winter naar het Italiaanse Perugia. Daarnaast is hij de oprichter van de kunsttentoonstelling 'The Discerning Eye', waar het werk van niet-erkende kunstenaars onder de aandacht werd gebracht. Het werk van Reynolds zelf kenmerkt zich door een licht handschrift en mooi kleurenpalet in een figuratieve beeldtaal, waarin veel aandacht voor stofuitdrukking en gevoel is.

Auteur

Marc Jansen