Huldiging Bauke Mollema bij Bauke Mollema Tocht

GRONINGEN

Wielrenner Bauke Mollema wordt zondag 6 augustus gehuldigd op de Grote Markt in Groningen. Dit gebeurt nadat hij heeft meegefietst in zijn eigen toertocht, de Bauke Mollema Tocht.

De 30-jarige Mollema won zondag de vijftiende etappe van de Tour de France. De oud-Groninger kwam solo over de finish in Le Puy-en-Velay. Mollema kijkt zelf erg uit naar de Bauke Mollema Tocht, ook wel zijn fandag. “Ik heb er echt heel veel zin in. Zeker omdat de start/ finish dit jaar in hartje Groningen is op de Grote Markt en ook na deze overwinning. Ik heb ontzettend veel reacties gekregen op mijn tourzege.” Organisator Le Champion verwacht dat de Grote Markt vol gaat stromen met fans. Daarnaast biedt de Bauke Mollema Tocht actieve wielrenners een uitstekende kans om te fietsen met de Tour-held. Ze kunnen 65, 110 of 165 kilometer door Mollema’s trainingsgebied fietsen. Mollema: “6 augustus wordt voor mij een dag om samen door te brengen met de fans en tegelijk een mooie route te fietsen door Groningen.”

Voorinschrijving

De online voorinschrijving voor de Bauke Mollema Tocht sluit maandag 24 juli via www.baukemollematocht.nl. Dan geldt het voordelige tarief, staat de naam van de deelnemer op het stuurbordje en kan de deelnemer sneller van start. Online na-inschrijven is vervolgens mogelijk tot en en met 3 augustus. Late beslissers kunnen ook op de dag zelf een stuurbordje bemachtigen op de Grote Markt.

Auteur

Marc Jansen