Vakantieactiviteit 'Koffie & Blik' in Noordelijk Scheepvaartmuseum

GRONINGEN

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen staat woensdag 26 juli de vakantieactiviteit 'Koffie & Blik' geprogrammeerd.

Deze activiteit is speciaal bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelnemers komen van alles te weten over koffie. Hoe groeien koffiebonen eigenlijk? Waar komen ze vandaan? Waarom drinken we in Nederland zo graag koffie? De kinderen mogen koffie malen, de geur opsnuiven en ook nog proeven. Verder kunnen ze het gewicht van een koffieboon bepalen én maken ze van koffie en/ of blik een kunstwerk dat ze mee naar huis mogen nemen. Deze gratis activiteit start om 13.00 en om 15.00 uur. Begeleidende ouders betalen het normale tarief. Zij kunnen de nieuwe tentoonstelling 'Koffie, vers(ch) gebrand!' bezoeken. De activiteit duurt ongeveer een uur en staat ook op de woensdagen 23 en 30 augustus geprogrammeerd.

Auteur

Marc Jansen