Maritiem festival ZomerWelVaart in Groningen

GRONINGEN

De historische Hoge en Lage der A in Groningen vormen van vrijdag 28 tot en met zondag 29 juli het decor voor ZomerWelVaart.

Het maritieme festival biedt tal van festiviteiten. Zo is van alles te beleven op zes historische schepen wordt de bezoeker aan de wal verrast met muziek, kunst en een markt.

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Bovendien presenteert het Noordelijk Scheepvaartmuseum een gratis toegankelijk programma. Bezoekers kunnen uiteraard de nieuwe tentoonstelling 'Koffie, vers(ch) gebrand!' bezichtigen. Met daarbij een een rondleiding door gastconservator Carin van de Wal van museum Het Behouden Blik op de vrijdagmiddag - tussen 14.00 en 16.00 uur. Op zaterdag kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur zelf vers(ch) gebrande koffie proeven bij de zomerse koffieproeverij van Stads Kovvie Branderie.

Piratenpuzzeltocht

Verder wordt in het museum een animatiefilm over de stad Groningen in 1470 vertoond. Deze film loopt de hele dag door, net als de middeleeuwse piratenpuzzeltocht waarbij kinderen met een schatkaart op zoek gaan naar de schat van piraat Klaas Stortebeker. Op de binnenplaats is er kindertheater. Kapitein Kosto gaat samen met de kinderen in zijn onderzeeër op avontuur in diepe oceanen. Deze voorstelling is op zaterdag en zondag doorlopend te bezoeken. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is vrijdag 28 en zaterdag 29 juli van 10.00 tot 17.00 uur geopend en zondag 30 juli van 11.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen