Zomerstad: speelparadijs in Groninger binnenstad

GRONINGEN

De binnenstad van Groningen wordt van 28 juli tot en en met 13 augustus onder de noemer 'Zomerstad' omgetoverd tot speelparadijs. Tijdens deze twee weken in de zomervakantie staat een uitbundig programma op de agenda. Boordevol sportieve, creatieve en leerzame activiteiten voor het hele gezin.

Zomerstad wordt afgetrapt bij de opening van het jaarlijkse maritieme festival ZomerWelVaart op vrijdag 28 juli om 16.00 uur, op de Vishoek op de Hoge der A. Kinderburgemeester Javano Zwiers neemt de openingshandeling voor zijn rekening. Na de officiële opening kunnen de kinderen een bezoek brengen aan de Kamper Kogge, een oud handelsschip dat net een piratenschip is, en aan het Kidsplein waar allerlei activiteiten zijn.

Programma

Het programma van Zomerstad start dus met een speciaal kinderprogramma op ZomerWelVaart. Daarna, tijdens Groningen on Air op 30 juli, wordt de Grote Markt omgetoverd tot springkussenparadijs. Vanaf begin augustus kunnen kinderen hun creativiteit kwijt met onder andere stoepkrijtkunst tijdens Kunst op Straat, werken aan hun acteertalent tijdens Toneelstuk in één dag of een kijkje in de keuken nemen van verschillende bedrijven in de binnenstad. Voor de nieuwsgierige kinderen zijn er tal van wetenschappelijke proefjes te doen tijdens Proefjes die Boem doen! en Explico Kids.

Vismarkt

De Vismarkt is het middelpunt gedurende deze twee weken. De Zomerstad Centraal container is het informatie- en verzamelpunt en fungeert als één van de activiteitenlocaties. Op zondag 13 augustus wordt Zomerstad afgesloten met Oud en Nieuw Hollandsche spelletjes, een bonte optocht door de hele binnenstad en een barbecue op de Vismarkt. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 17.00 uur. Meer informatie :www.zomer.groningen.nl/zomerstad.

Auteur

Marc Jansen