Koersen in Stadspark in teken van vakantiegangers

GRONINGEN

De zomervakantie is nu dan ook in het Noorden des lands aangebroken en de Groninger Drafbaan zet om die reden aanstaande zondag de camping- en vakantiegangers in het zonnetje.

Gasten van een aantal nabijgelegen campings mogen gratis naar binnen en de koersen zijn vernoemd naar de campings. Op het programma staan acht koersen, waarvan de eerste om 13.30 uur 's middags van start gaat. Er wordt niet alleen voor de sulky gekoerst. In de zesde koers mogen de dravers onder de man - of beter gezegd onder de vrouw - uitmaken wie die dag de snelste is. Met negen starters is er een goed gevulde montékoers met daarin onder andere de Franse grootverdiener Quarnac de l'Iton (won al 486.469,00 euro) aan de start. Hij zal de strijd aangaan met onder andere Cooper Star, in wie hij op Hemelvaartsdag nog zijn meerdere moest erkennen. Staat u op één van de Groningse campings en wilt u zondag ook een kijkje nemen op de drafbaan? Vraag naar de mogelijkheden bij de receptie.

Auteur

jkunst