Opbouw Noorderzon start maandag 7 augustus

GRONINGEN

Aanstaande maandag 7 augustus start in het Noorderplantsoen in Groningen de opbouw van de 27e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen.

In 10 dagen wordt een groot festivaldorp gebouwd met alles erop en eraan. Het festival zelf vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus. Opbouwmomenten Omdat de opbouw vaak mooie beelden oplevert, staan hier een paar in het oog springende momenten van de opbouw: Maandag 7 augustus | Start steigerbouw vijverpaviljoens Dinsdag 8 augustus | Opbouw Centrale Kiosk Donderdag 11 augustus | Opbouw Romeo Tent en Spiegeltent Kaartverkoop is van start gegaan De kaartverkoop voor Noorderzon is inmiddels van start gegaan via www.noorderzon.nl en via het ticket- en infocentrum in het Grand Theatre op de Grote Markt (dagelijks tussen 13:00 en 17:00 geopend). Kiosken in het Noorderplantsoen In het Noorderplantsoen zijn tijdens het festival drie kiosken te vinden, de Centrale Kiosk, Kiosk Zuid en Kiosk Noord. Ook hier staan kaartverkopers klaar om vragen te beantwoorden en te adviseren over het programma. De Centrale Kiosk opent al op maandag 14 augustus om 13:00 uur, Kiosk Zuid en Kiosk Noord zijn alleen tijdens het festival open. Over Noorderzon Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown). Van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus vindt de 27e editie van het festival plaats.

Auteur

jkunst