KEI-week 2017 is begonnen

GRONINGEN

De KEI-week is vandaag begonnen. Dit betekent dat de stad Groningen vijf dagen lang in het teken staat van de ruim vijfduizend eerstejaarsstudenten. Zij worden in de KEI-week klaargestoomd voor hun studententijd in Groningen.

De KEI-week, de grootste introductieweek van Nederland en zelfs Europa, presenteert een twintig evenementen tellend programma. Het aanbod varieert van grote feesten in de binnenstad tot KEI to your Future, een evenement gericht op effectief studeren en actief worden naast je studie.

KEI to your Future

“Wij vinden het heel belangrijk dat studenten, in deze tijd waarin snel studeren de norm wordt, goed worden voorgelicht. Ondanks dit veranderende studieklimaat, vinden we het belangrijk dat studenten zich ook ontwikkelen naast hun studie. KEI to your Future laat studenten zien hoe je dit allemaal goed kunt combineren”, stelt voorzitter Daan Brouwers van Stichting KEI. Een van de sprekers is Arjen Lubach. “Ik ben een van de weinigen die elk jaar weer KEI mag lopen. Voel me bevoorrecht! Ik heb zin om te komen praten bij KEI to your Future en draaien op het Open Air Festival”, meldt hij.

Feesten

Tijdens de feesten in de KEI-week treden artiesten als DJ Paul Elstak, Sandro Silva en Swifty van de studentenhit ‘Dakterras’ op. Uiteraard staan ook vaste onderdelen als de Informatiemarkt, KEI-parade, Film op de Vismarkt en Kroegentocht weer op het programma.

Samen Uit, Samen Thuis

Thema van de Kroegentocht is ‘Samen Uit, Samen Thuis’. Dit thema is onderdeel van de zogenaamde Dare 2B Aware-campagne waar onderdelen als seks, drugs en alcohol aan bod komen. “Met de Samen Uit, Samen Thuis-campagne willen we de nieuwe studenten stimuleren om na een avond stappen te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. We hopen dat het een gewoonte gaat worden in de studentenwereld dat je naast samen uitgaan ook samen thuiskomt”, aldus Brouwers. De KEI-week vindt van 14 tot en met 18 augustus plaats op verschillende plaatsen in de binnenstad van Groningen. De evenementen op de Grote Markt, Vismarkt en het Open Air Festival zijn ook toegankelijk voor mensen die niet deelnemen aan de KEI-week. Meer informatie: www.keiweek.nl

Auteur

Marc Jansen