NNO op Lowlands

GRONINGEN

Het Noord Nederland Orkest (NNO) staat zondag 20 augustus op Lowlands in Biddinghuizen.

Het NNO trakteert de festivalgangers op een speciaal voor Lowlands ontwikkeld programma. Onder leiding van vaste gastdirigent Antony Hermus worden avontuurlijke, symfonische werken van onder meer Moessorgski, Copland en Berlioz ten gehore gebracht. Tijl Beckand, bekend van het tv-programma De Tiende van Tijl, neemt de presentatie op zich.

Sarah Hershkowitz

Hoogtepunt moet de performance van sopraan Sarah Hershkowitz in 'Mysteries of the macabre' van György Ligeti worden. Met deze absurdistische en excentrieke performance hoopt het NNO voor eens en voor altijd af te rekenen met het beeld dat klassieke muziek saai of stoffig zou zijn. De Amerikaanse Sara Hershkowitz studeerde zang aan de Manhattan School of Music in New York. Ze won de publieksprijs tijdens de Klassik-Mania Vocal Competition in Wenen en werd door het tijdschrift Opernwelt tweemaal genomineerd voor de titel 'Singer of the Year'; voor haar rol van Zaide in de Duitse première van Mozart/Czernowins ‘Zaide Adama’ en voor de vertolking van Donna Anna in Mozarts ‘Don Giovanni’. Sara Hershkowitz werd van 2007 tot 2012 aangesteld als ‘principle artist’ aan de Opera Bremen. Ze zong ook onder andere bij de Hamburger Staatsopera, de New Israeli Opera en de Opera National de Lorraine. In 2012 nam ze haar eerste commerciële cd op van ‘Zanaida’ van J.C.Bach bij het Franse label Zig Zag Territoires.

Auteur

Marc Jansen