Jubileumfeest dansleraren in Platformtheater

GRONINGEN

De dansleraren Françoise Broekmans, Ronald Schuch Castellano en Ernesto Castellano Fay geven zondag 27 augustus een gratis jubileumfeest in het Platformtheater in Groningen. Met dans en livemuziek.

Françoise Broekmans en Ronald Schuch Castellano geven dit jaar dertig jaar salsa-les. De twee leerden de salsa begin jaren tachtig bij Ewald Chocolaad en Frensel Doran van Dansschool Alegria. Broekmans: “De Antilliaanse dansen, met hun speelsheid en overgave aan de muziek, spraken mij enorm aan. Ik wist niet of wij dat als blanke Nederlanders ook zouden kunnen. Gelukkig had Ewald daar vertrouwen in en gaf hij zijn liefde voor de muziek en de dans door.” In 1987 begonnen Broekmans en Schuch Castellano, na een opleiding van anderhalf jaar, zelf met lesgeven.

Dansschool Salsa Françoise

Het tweetal heeft sindsdien altijd samengewerkt. In 1996 werd bovendien Dansschool Salsa Françoise opgericht. Daar staat voorop dat cursisten plezier hebben in het samen dansen en hun eigen dansstijl ontwikkelen. “Ik vind de enorme variëteit aan mensen en het warme contact tussen iedereen heel mooi om te zien”, stelt Schuch Castellano bovendien.

Ernesto Castellano Fay

In 1997 sloot Ernesto Castellano Fay aan bij de dansschool.  Castellano Fay werkte in Cuba als professioneel showdanser en verrijkte de dansschool met zijn Cubaanse stijl. Castellano Fay geeft dit jaar ook al weer twintig jaar les. Waarmee het drietal samen tachtig jaar leservaring heeft.

Twee docenten per groep

Inmiddels zijn ook Maarten Noorman en Karin van Caspel aangesloten bij de dansschool. Hiermee heeft de dansschool twee docenten per groep, zodat er veel persoonlijke aandacht is voor de cursisten. Het gratis jubileumfeest duurt van 16.00 tot 21.00 uur.

Auteur

Marc Jansen