Studium Generale Groningen op Noorderzon

GRONINGEN

Studium Generale Groningen presenteert volgende week twee lezingen op Noorderzon in Groningen.

Maandag 21 augustus bespreekt Ewald Engelen de rol van schulden in onze samenleving. Woensdag 23 augustus presenteert Boris Nikolai Konrad het supergeheugen in de reprise van 'The Science and Methods of Memory Champions'.

Ewald Engelen

Ewald Engelen stelt in zijn Nederlandstalige lezing in zijn Nederlandstalige lezing 'Wiens schuld is het?' dat ons  economische groeimodel drastisch op de schop moet. Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en Het Parool en is vaste gast en commentator bij Buitenhof, Pauw & Witteman en BNR nieuwsradio. Engelen schreef onder meer de boeken 'Het bange Nederland' en 'Een ongeluk in slow motion'. De lezing is maandag 21 augustus om 20.00 uur in de Opheliatent.

Boris Nikolai Konrad

In 'The Science and Methods of Memory Champions' legt neurowetenschapper Boris Nikolai Konrad uit hoe het supergeheugen werkt. Hij geeft uitleg over de trainingstechnieken en hoe en waarom deze methoden werken. Boris Nikolai Konrad doet niet alleen onderzoek naar het supergeheugen maar is meerdere keren World Record-houder geheugensport, winnaar van de tv-show The Brain in Duitsland en bekend van Wedden Dat Ik Het Kan. De lezing is woensdag 23 augustus om 19.00 uur in de Machinefabriek (voertaal Engels). Kaartverkoop via Noorderzon: www.noorderzon.nl

Auteur

Marc Jansen