Clash #02 in Simplon

GRONINGEN

In Simplon in Groningen staat donderdag 24 augustus, tijdens Noorderzon, de tweede (kleine) editie van Clash geprogrammeerd.

Clash, Simplon en Noorderzon hebben de handen ineengeslagen om de bezoeker een bijzondere avond voor te schotelen met performance, elektronische muziek en beeldende kunst. De Franse muzikant Jacques maakt live muziek met bijzondere voorwerpen zoals ladders en planten. Kunstenaar Salim Bayri maakt het programma van de avond compleet.

Clash

Clash is een festival waarbij het publiek onderdeel is van een vervreemdende botsing tussen elektronische (live)muziek en hedendaagse kunst. Clash onderzoekt conventies van festivals en exposities door eigentijdse kunst en elektronisch georiënteerde muziek bij elkaar te brengen. De voorlopig laatste editie van het evenement vond in 2011 plaats in De Oosterpoort. 1 april 2018 is het oude Zeefgebouw op het Suikerunieterrein het toneel van de eerste grote festivaleditie van Clash onder een nieuwe organisatie. In het voortraject wordt het vernieuwde Clash met een aantal kleinere events geïntroduceerd. Clash #01 met onder meer Colin Benders was op 26 mei het eerste.

Clash #02

De op Clash #02 actieve Jacques is geïnspireerd door Berlijnse techno en Franse elektronica maar ontdekt schoonheid in alles wat hij hoort. Zijn producties staan bol van geluiden van gekke voorwerpen; van planten tot typemachines, letterlijk alles kan gebruikt worden om muziek mee te maken. De uit Casablanca afkomstige kunstenaar Salim Bayri studeerde onlangs af aan het Frank Mohr Instituut in Groningen. Salim schetst, tekent en doet performances. Een groot deel van zijn werk bevindt zich in de digitale wereld. Instagram wordt gebruikt als dagelijks canvas voor zijn hersenscheten. Tijdens Clash #02 doet Salim een performance ondersteund met visuals.
Het programma in Simplon start om 20.30 uur. Tickets kosten € 10 en zijn verkrijgbaar via www.noorderzon.nl en www.simplon.nl.

Auteur

Marc Jansen