Groningen Swim Challenge 2017: recordbedrag voor UMCG Kanker Researchfonds

GRONINGEN

Het aan de Groningen Swim Challenge verbonden goede doel, het UMCG Kanker Researchfonds, kan rekenen op een recordbedrag. Dat heeft organisator Stichting Groningen Swim Challenge vandaag bekendgemaakt.

"Het (record)bedrag van € 84.000 van de editie in 2016 is inmiddels verbroken", meldt de organisatie. "We gaan richting ton. Elke dag komen er nog flinke bedragen bij en met het onderdeel Heel Groningen Zwemt, waarbij kinderen van basisscholen en zwembaden acties bedenken om geld in te zamelen, hebben we ook in september nog enkele acties lopen."

Groningen Swim Challenge

De Groningen Swim Challenge beleeft zaterdag 26 augustus zijn vierde editie. Het zwemevenement bestaat uit de Swim Challenge, de City Swim en de Kids Swim. Bij de (volgeboekte) Swim Challenge gaan twintig teams (totaal 120 zwemmers) om 05.30 uur bij Zoutkamp het water in, om er 33,5 kilometer later in de Oosterhaven in Groningen weer uit te komen. Omdat in estafettevorm gezwommen wordt, zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer. De zwemmers, die circa dertien uur onderweg zijn, leveren niet alleen een sportieve prestatie maar zamelen ook geld in voor het UMCG Kanker Researchfonds. De deelnemers moeten geld inbrengen om mee te mogen doen.

City Swim en Kids Swim

Bij de City Swim moeten de deelnemers anderhalve kilometer door de Groningse grachten afleggen. Nieuw onderdeel van deze City Swim is de Kids Swim. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar zwemmen hierbij (onder begeleiding) in de Oosterhaven een afstand van 250, 500 of 750 meter. De Kids Swim start om 18.00 uur, maar om 16.00 uur barsten de eerste activiteiten los. De City Swim begint om 19.00 uur in de Wesetrhaven. Meer informatie: www.groningenswimchallenge.nl

Auteur

Marc Jansen