'Sami Blood' in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 26 en maandag 28 augustus de film 'Sami Blood' van de half Zweedse, half Sami regisseur Amanda Kernell vertoond.

'Sami Blood' brengt een onbekende kant van de Zweedse maatschappij in de jaren dertig van de vorige eeuw tot leven. Centraal staat de veertienjarige Elle-Marja (Lene Cecilia Sparrok) en haar zoektocht naar haar identiteit. Op school ontdekt ze dat de mogelijkheden van de Sami zich beperken tot een herdersbestaan. Ze wordt herhaaldelijk geconfronteerd met discriminatie en begint te dromen van een ander leven. Vervolgonderwijs is niet voor de Sami weggelegd, maar Elle-Marja weigert zich hierbij neer te leggen. Om haar dromen na te kunnen jagen, wordt ze gedwongen afstand te doen van haar cultuur en de banden met haar familie te doorbreken. De Zweeds en Sami gesproken en Nederlands ondertitelde film begint beide keren om 20.30 uur. https://youtu.be/ZvZo6cBMZQQ

Auteur

Marc Jansen