Vestingdag Bommen Berend: even terug naar 1672

GRONINGEN

Het Groningens Ontzet wordt zaterdag 26 en zondag 27 augustus opnieuw beleefd.

Onder de noemer Vestingdag Bommen Berend wordt het verleden tot leven gebracht: re-enactors (nabootsers) slaan hun kampement op bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum en demonstreren hoe het kampleven er in de zeventiende eeuw uitzag. Bezoekers kunnen in de taveerne kennismaken met de historische figuren. Na het ochtendappel op zondagmorgen zijn er op het Kleine der A verschillende activiteiten. Bezoekers kunnen trainen met een bataljon soldaten, een hagenpreek beluisteren, een lezing bijwonen of vuurdemonstraties bekijken. De Vestingdag Bommen Berend is georganiseerd door het Noordelijk Scheepvaart museum in samenwerking met Stichting Vestingdagen Noord-Nederland.
De Vestingdag Bommen Berend is zaterdag 26 augustus van 17.00 tot 22.00 uur en zondag 27 augustus van 09.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen