Benefiet in De Silo voor naar Afghanistan uitgezette familie

GRONINGEN

In De Silo in Groningen wordt zondag 3 september een benefietconcert gegeven voor de naar Afghanistan uitgezette familie Zarifi en Vluchtelingen in de Knel. Dit concert is georganiseerd door Obed Brinkman uit Groningen.

De tot de Hazara behorende familie Zarifi, die in 2015 een asielaanvraag deed in Nederland, is uitgezet naar Afghanistan. Daar loopt ze volgens Obed Brinkman het gevaar slachtoffer te worden van mensenrechtenschending. Bovendien kampt de moeder van het gezin, door een gebrek aan medicatie, met psychoses, waardoor de vader van het gezin geen werk kan zoeken. Hij durft hun kinderen namelijk niet alleen te laten met hun moeder. Vluchtelingen in de Knel is een non-profit organisatie die zich sterk maakt voor de basisrechten van (afgewezen) vluchtelingen, vanuit de vaste overtuiging dat ieder mens bestaansrecht heeft.

Benefietconcert

Het benefietconcert in De Silo duurt van 16.30 tot 23.00 uur. De volgende acts treden belangeloos op:
  • Liesbeth & Mike
  • Reverse Cowgirls
  • Dra Diarra
  • Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering
  • Rudy Lentze
  • Ingrid Oomen
  • VENcE
  • Shitfaced Mermaids XS
  • The Roosterz
Entree: minimaal 5 euro. De helft van de opbrengst gaat naar de familie Zarifi. De andere helft is voor Vluchtelingen in de Knel.

Auteur

Marc Jansen