Dag van de Wilsverklaring in Bibliotheek Groningen

GRONINGEN

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) heeft voor zaterdag 16 september de Dag van de Wilsverklaring.

Consulenten van de NVVE komen die dag (12.00 - 17.00 uur) voor een persoonlijk gesprek over wilsverklaringen naar de Driek van Wissenzaal in Bibliotheek Groningen. Belangstellenden kunnen zich via www.nvve.nl/dagvan of 020-5304952 aanmelden voor zo’n gesprek. Zonder afspraak langskomen voor algemeen advies is doorlopend mogelijk.

Gesprek over einde van het leven

Bijna negen van de tien Nederlanders heeft nog nooit met zijn (huis)arts gesproken over wensen aan het einde van het leven. Veel mensen vinden het lastig om over het eigen levenseinde te praten. Toch heeft bijna iedereen wel duidelijke ideeën over hoe het levenseinde moet verlopen, bijvoorbeeld over het al dan niet beginnen van behandelingen of een verzoek om euthanasie.

Bespreken en vastleggen

De NVVE wil met de Dag van de Wilsverklaring bereiken dat zo veel mogelijk mensen hun wensen over het levenseinde bespreken en vastleggen. De verklaringen van de NVVE zijn 16 september dan ook gratis beschikbaar.

Auteur

admin