Verhalen over Kerstvloed 1717 en Groninger Springtij op Noorderzon

GRONINGEN

De Verhalen van Groningen staat van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 augustus met een gratis programma in de Horatiotent op Noorderzon.

Donderdag 24 en vrijdag 25 augustus staat een lezing over de Kerstvloed van 1717 geprogrammeerd. Het is dit jaar namelijk driehonderd jaar geleden dat het Noordzeekustgebied op kerstavond getroffen werd door een zware stormvloed. Deze zogenaamde Kerstvloed kostte duizenden mensen het leven. Het was de grootste natuurramp van Nederland in de afgelopen vier eeuwen. De lezing begint zowel donderdag als vrijdag om 18.00 uur.

Ode aan Groninger popgeschiedenis

De Verhalen van Groningen presenteert zaterdag 26 augustus in samenwerking met het Poparchief en Rockumentary Grunn een dagvullend programma waarin een ode wordt gebracht aan de Groninger popgeschiedenis. Om 14.00 uur wordt afgetrapt met negen ‘Rockumentaries’, minidocumentaires over uiteenlopende muzikale onderwerpen. Daarna, vanaf 17.30 uur,  vertellen Igor Wijnker en Lou Leeuw verhalen over muziekstad Groningen. En als uitsmijter gaat Carmen Schilstra, aan de hand van bijzondere fragmenten en anekdotes, vanaf 18.30 uur met gasten uit de Groninger popscene - Peter van der Heide, Robb Kauffman en Johanz Westermann - in gesprek over Groninger Springtij en de opkomst van techno en hiphop.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie: www.deverhalenvangroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen