Afsluiting jubileumjaar Piccardthof met taartenfestijn en lichtjesfeest

GRONINGEN

Amateur Tuinder Vereniging Piccardthof sluit zaterdag 2 september met een taartenbakwedstrijd en het traditionele lichtjesfeest haar jubileumjaar af.

In de taartenbakwedstrijd, getiteld: ‘Heel Piccardthof Bakt’, maken leden van Piccardthof uit onderling uit wie de beste jubileumtaart bakt. De taarten worden tussen 14.00 en 15.00 uur beoordeeld door een vakjury. Vervolgens, na 15.00 uur, kunnen bezoekers een stuk taart kopen bij het clubgebouw en medebepalen wie de publieksprijs wint. De opbrengst van de taartverkoop gaat naar Stichting Kinderen van de Voedselbank. De uitslag van ‘Heel Piccardthof Bakt’ wordt om 17.00 uur bekendgemaakt.

Lichtjesfeest

In de avonduren staat het traditionele lichtjesfeest geprogrammeerd. Om 20.30 uur worden vele honderden lampjes ontstoken en zijn alle lanen verlicht. Veel leden zetten bovendien extra lichtobjecten in hun tuin. Het lichtjesfeest eindigt om 23.00 uur. Bezoekers wordt aangeraden met de fiets te komen en deze te stallen bij de ingang van de Schweitzerlaan. Parkeergelegenheid voor auto’s is schaars.

Piccardthof

ATV Piccardthof werd 75 jaar geleden, dankzij de inzet van Jan Hendrick Herman Piccardt (1866–1956), opgericht. In 1942 waren de tuintjes vooral bedoeld voor het verbouwen van voedsel, nu staat het recreatief tuinieren en genieten voorop. Piccardthof heeft uitvoerig stilgestaan bij het jubileum. Alle activiteiten kregen een feestelijk tintje. ATV Piccardthof is bereikbaar via de ingang aan de Schweitzerlaan 14, de Stadsparkingang nabij het Martini Ziekenhuis, of via de Piccardtlaan 2.

Auteur

admin