Gratis orgelconcert Erwin Wiersinga in Martinikerk

GRONINGEN

Erwin Wiersinga geeft vrijdag 8 september een orgelconcert in de Martinikerk in Groningen. Dit concert is ter gelegenheid van haar 35ste verjaardag georganiseerd door de Vereniging Vrienden Martinikerk.

Erwin Wiersinga speelt enkele werken van Jacob Wilhelm Lustig, die in de achttiende eeuw meer dan zes jaar organist was in de Martinikerk. Daarnaast brengt hij werken ten gehore van onder anderen Johann Sebastian Bach, Robert Schumann en Felix Mendelssohn.

Erwin Wiersinga

Erwin Wiersinga (1962) werd in 2014, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het orgel in de Martinikerk. Ook is hij organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk in Roden. Recentelijk trad hij met het Koninklijk Concertgebouworkest op in de Carnegiehall te New York.
Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

admin