Groninger première Thaise roadmovie 'Pop Aye' in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 2 en maandag 4 september de Thaise film ‘Pop Aye’ van Kirsten Tan vertoond. Deze, Thai gesproken, roadmovie was nooit eerder in Groningen te zien.

De film gaat over Thana, wiens carrière als architect in het slop zit en wiens huwelijk ook niet meer is wat het geweest is. Dan ziet Thana op een dag een olifant op straat die hij herkent uit zijn jeugd: Pop Aye. Hij besluit stel op sprong met zijn geliefde dier te vertrekken uit Bangkok om terug te gaan naar het dorp waar ze beiden zijn opgegroeid. Onderweg komen ze allerlei kleurrijke mensen tegen die een bijzondere kijk hebben op het leven. Geïnspireerd door deze ontmoetingen en geconfronteerd met het verleden weet Thana zichzelf weer terug te vinden.
De film begint beide keren om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen